Zašto knjige, zašto blog?

Nekada davno živela je jedna devojčica koja je letnje raspuste provodila kod bake na selu. Baka je, radeći po kući, slušala radio. Omiljena stanica joj je bila ona na kojoj su povremeno emitovali radio-drame ili, jednostavno, čitali bajke i pripovetke. Ona ih je kasnije prepričavala svojoj unuci.
Nekada davno ... Tako počinju sve bajke, pa i ova moja.
Oh, kako je to zadovoljstvo bilo slatko! Sećam se kako sam bila nestrpljiva da čujem neku novu priču.


I tada, kako to obično biva, desio se jedan od prvih uvida - rekla mi je da nije potrebno čekati na radiju novu priču, već ih možemo i sami čitati iz knjiga. Vauuu! Decenije su prošle od tada, a ja još uvek znam gde sam tačno stajala na dvorištu kada mi je to rekla.

I tako je sve počelo ...
Godine su prolazile, a ljubav prema knjigama i čitanju nije jenjavala. Baki je bilo milo – uvek smo se dobro slagale. U više navrata mi je ponavljala da zapisujem ono šta sam pročitala. „Zaboravlja se“, govorila je, „vidiš kako ne znam više šta da donesem iz biblioteke. Ne sećam se šta sam sve pročitala.“
Šta da kažem, počinjala sam spiskove, ne jednom. Međutim, čudo je to kako su se te sveščice stalno gubile. I onda, u nekom trenutku lucidnosti, dođe mi na um blog.
Bez obzira što tebe odavno nema u ovim zemaljskim dimenzijama želim da ti kažem:


„Da, bako, evo zapisujem, ali sad stvarno“. 

Коментари

 1. Анониман08.02.2018. 19:45:00

  Dobro je da sam te pronašla na vreme! Čitaćeš se :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Ima već par dana kako me stegla neka gripčina, ovakvu nisam nikad dožvela. Tek danas malo progledah! Tvoj komentar mi je došao kao melem. Hvala od srca!

   Избриши
 2. Одговори
  1. Hvala draga Ilona! Nije mi teško da ispartim link sa komentara - vidim da će i kod tebe biti interesantnih stvari. I da, mada nisam nešto specijalno navodila, fotografija je i moja velika ljubav. Što se tiče kuvanja, kad sam baš inspirisana gozba bude bogovska! Pozdravi mi Grčku, složiće se i meni kockice da se sa njom opet sretnem. Javi se nekim komentarom kad ti zaživi blog, pa da pratimo ... Osećam da će to biti prava poslastica. Srdačan pozdrav.

   Избриши

Постави коментар